经常用英语记日记,等于天天在练笔,这无疑是提高英语协作的行之有效的好办法。在记日记时,不要总是用简单句,要有意识地用一些好的词组、句型、关联词和复合句等,使文句更优美生动。
中考英语阅读作文范文一:
Mr Brown likes to be exact(确切的).One day when he took a walk in the street,a man came up and asked him the way to the bookshop.He said to him,“Cross the bridge(过桥) and turn to the right.”The man asked again,“Is the bridge very long?”“Only thirty metres long.” The man thanked him and went to the bridge.Suddenly he heard a man running after him.“Stop!”Mr Brown said to the man.“I'm sorry.I forget the bridge is forty metres long.If you walk thirty metres long and turn to the right,you will fall into the river.”
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
1.Mr Brown likes going to the bookshop.
2.The bookshop is on the other side of the river.
3.The bridge is forty metres long.
4.Mr Brown ran after the man to tell him how long the bridge is exactly.
5.The man would fall into the river if Mr Brown didn't tell him how long the bridge was.
参考答案:
1—5 FTTTF
中考英语阅读作文范文二:
It is a weekend,time for Zhou Lan to go to class.She turns her PC on and logs onto the Internet from home.Then she enters her student number and password(密码).Zhou Lan takes her classes without stepping onto the campus(校园).
She is now a white-collar(白领)worker in a big company.She needs to learn more to do better in the company.“Staying at home to study is a pleasure,”she says.Like her,most students on the Internet are white collars.They are so busy that they can't go to the campus every day.
Many colleges now have classes on the Internet.But the government(政府)only says“yes”to the following:Qinghua University,Beijing University,Zhongshan University,Hunan University and Beijing University of Posts and Telecommunications(北京邮电学院).
根据短文内容完成下列问题。
1.Where does Zhou Lan have classes?
2.What's Zhou Lan's job?
3.Why do many people want to study on the Internet?
4.How many universities are allowed(允许)to give classes on the Internet?
5.Which is the best title for this passage?
A.White-Collar Workers
B.Net College
C.Studying is A Pleasure
参考答案:
1.At home,on the Internet.
2.A whiter-collar worker in a big company.
3.They are too busy to go to the campus every day.
4.Five
5.B